Wat is een levensdossier?

Het levensdossier is een unieke dienst die door onszelf is ontwikkeld.

In het levensdossier leggen we samen met u alle administratieve, financiële, medische en praktische zaken vast. Ook uw persoonlijke wensen voor de toekomst zijn in het levensdossier opgenomen. Denk daarbij aan wilsverklaringen, uitvaartwensen, het levenstestament en een testament. Verder bespreken we eventuele schenkingen aan familie en goede doelen. Uw persoonlijke wensen voor de toekomst in het levensdossier zijn de instructies voor de gevolmachtigde en executeur.

Voor het opstellen van uw levensdossier gaan we uit van uw persoonlijke situatie. Het levensdossier is dus altijd maatwerk, nauw afgestemd op uw wensen. Samen bekijken we welke mogelijkheden er allemaal zijn, zodat u weloverwogen keuzes kunt maken.

Waarom een levensdossier?

  • Een levenstestament en testament alleen zijn niet voldoende. Want hierin staat wel wie de zaken voor u regelt, maar niet wat en hoe. In het levensdossier legt u vast wat uw wensen zijn en hoe de gevolmachtigde en executeur uw zaken moeten regelen. Zo houdt u de regie over uw leven.
  • Door alle persoonlijke gegevens en wensen vast te leggen, houdt u de regie over uw eigen leven. Daardoor kunt u langer zelfstandig blijven!
  • Dankzij dit maatwerkdossier heeft u alle gegevens gestructureerd op een rijtje. Dat geeft overzicht en rust in het hoofd.
  • In geval van nood hebben uw naasten alle benodigde gegevens direct bij de hand.
  • Mocht na het opstellen van het levensdossier blijken dat u behoefte heeft aan een persoonlijk assistent, gevolmachtigde of executeur, dan kunnen wij die rol voor u vervullen.

Hoe werken wij?
We stellen samen uw levensdossier op. Na het opstellen van het levensdossier lopen we het graag een keer helemaal door met uw naasten of verwanten erbij. Dan weten zij ook wat er in uw levensdossier staat.

Elk jaar maken we een afspraak met u om alles weer eens door te nemen. We nemen dan ook alle aanverwante zaken door, zoals wilsverklaringen, het levenstestament en testament.

Enkele voorbeelden:

Mevrouw van D.

“Het levensdossier geeft rust”

Mevrouw van D. zit vol levenslust, ondanks haar respectabele leeftijd van 84. Met haar man (85) gaat het minder goed. Hij heeft de ziekte van Alzheimer en gaat hard achteruit. Mocht haar man straks niet meer goed aanspreekbaar zijn, dan zal zij belangrijke papieren, zoals de levenstestamenten, testamenten en verzekeringspapieren nooit kunnen vinden.

Daniëlle: Voor mevrouw heb ik een levensdossier opgesteld, met in de bijlagen alle officiële documenten. Alles ligt in een map op tafel, zo voor het grijpen. Mevrouw is blij dat alle zaken nu netjes gestructureerd bij elkaar zijn gebracht, zodat zij alles weet te vinden. Mocht haar of haar man iets overkomen, dan hebben de kinderen alle informatie bij de hand.

De heer de L.

“Ik dacht alles geregeld te hebben…”

Dhr. de L. is net gepensioneerd en heeft zijn zaken altijd goed voor elkaar. Bij de notaris heeft hij een levenstestament en testament opgesteld. Zijn wensen over hoe zijn gevolmachtigde zijn zaken moet regelen en wat hij wel en niet wil, heeft meneer echter niet op papier gezet. Ook de instructies voor de executeur over de uitvaart en de gewenste manier van afwikkeling van zijn nalatenschap zijn niet vastgelegd.

Daniëlle: Met meneer heb ik alle wensen en behoeften doorgesproken. Deze zijn van A tot Z vastgelegd in het levensdossier. Aan een aantal zaken had meneer niet gedacht, die hij wel belangrijk vindt! Gelukkig zijn nu alle juridische zaken goed geregeld, inclusief de praktische invulling.

Vrijblijvend kennismaken? Maak een afspraak of bel 06 – 245 75 245